Wiggy P1 Wimax

Aku bagi tau awal-awal ini bukan iklan penaja atau advertorial Project Alpha. Karang korang kata aku kipas Wimax lak macam korang kata aku kipas Nuffnang. Tapi macam mana aku nak kipas Nuffnang, office diorang pon aku x lepak untuk minum coffee lagi. Tengok nanti, kalau ade jemputan aku singgah la office diorang. Dengar kata siap ade makanan lagi. hehe..

Advertisement


Kalau diorang la yang promote, kompem aku tak pk panjang.Terus beli jer

Ok cerita pasal Wiggy keluaran terbaru P1 Wimax. Aku sudah memakainya lebih dari seminggu bermakna lebih dari tempoh percubaan. Aku tidak memulangkan semula, bermakna aku sudah berpuas hati la dengan perkhidmatannya. Pada awalnya agak susah hendak connect tapi bila dah jumpa kedudukan yang betul iaitu diatas bumbung maka senang untuk connect. haha..x der la. Kedudukan tu bermakna hendak letak wiggy ni mengadap arah kemana.

Kenapa kena ikut arah? Maknanya tidak elok la perkhidmatannya? Sebabnya area rumah aku ni jauh dari station pemancarnya. Kira ada kat sepadan kawasan liputannya. Memang standard la kena pusing arial. Walaupon 2 bar, kadang2 satu bar aku still boleh tengok YouTube tanpa streaming. Bagus x? Bagus la kan. Korang nak tau aku pakai package ape, korang baca kat post aku bertajuk Aku Ada W1GGY

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

3 thoughts on “Wiggy P1 Wimax

  1. umah aku gune p1 terbaik lah dr line lain.
    hhuhuhu
    tgk area je.

    Anak Perak : Ha’a tengok area. Dapat area betul2 bawah pencawang lagi best. Tengok online tv pon x sangkut

Leave a Reply