SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 10) : BAAANYAK ATOK!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 9)

Advertisement

Now i know why cucu lebih kenal atok dari neneknya

Kisah #AfiqHazim & atoknya.Mama syok mandi,tiba-tiba2 dengar suara Afiq dok ulang-ulang cakap”Baaaaanyak atok!”Bila intai, tengok bersepah duit raya,angpau koyak rabak. Pandai pulak tak koyak duit kertas tu. Nasib baik.. Zulhelmi Redzwan Zainab Ismail Nurul Aini

Posted by Linda Sabri on Monday, July 27, 2015

* Flashback

Aku ada seorang sepupu lelaki, yang memang sejak kecil, petah bercakap dan sangat keletah gelagatnya walaupun nakal. Nama dia Aiman.

Ingat lagi, masa tu sibuk nak pergi berjalan raya. Aiman 4 ke 5 tahun entah. Dalam kereta…

Aiman : Kenapa kiter susah sangat nak jumpa pak lang??

p/s : Pak Lang = Ayah aku. Atok Afiq

Siapa entah menjawab “Pak lang busy kerja lah Aiman…”

Aiman : Owh… tapi tak apa. Kalau nak jumpa pak lang, tengok jer duit kertas singgit (RM 1) tu..

Siapa entah menjawab “Kenapa plak?”

Aiman : Kan ada muka pak lang kat situ…!

Lain-lain : * Tepuk dahi dek jawapan Aiman.

duit kertas rm1

Aiman… Aiman… He he.

Red Linda

Dulu mempunyai blog sendiri redlinda.com namun setelah berkahwin agak kurang berblog dan domain tersebut lupa renew. Isteri kepada owner blog ini dan menjadi second writer untuk blog ini.

Leave a Reply