Entri sebelum ini bertajuk Malaysia’s first WiMAX-Inside 4G laptops, aku telah menceritakan yang Intel telah bekerjasama P1 Wimax mengeluarkan product baru iaitu W1MAX-1NSiDE 4G laptop. W1MAX-1NSiDE 4G laptop telah dilancarkan secara rasmi pada 29 June 2010. Aku yang mendapat jemputan untuk majlis pelancarannya rasa agak kecewa kerana tidak dapat pergi. Namun aku pergi semasa product demo yang berlangsung di Intel Office.

Apa itu W1MAX-1NSiDE 4G laptop? W1MAX-1NSiDE 4G laptop ialah laptop yang yang telah dilengkapkan dengan device modem W1MAX. Sebelum ini semua laptop telah dilengkapkan dengan Wi-Fi device, kini ia juga telah dilengkapkan sekali dengan built-in Wimax. Apa kelebihan W1MAX-1NSiDE 4G laptop ini? Dari penerangan yang telah diberikan semasa demo, penggunaan tenaga adalah jimat dan jarak liputan lebih jauh berbanding kita menggunakan Wiggy. Selain itu juga laptop ini juga :
- Up to 5X better performance
- Up to 2X greater range
- Stay connected longer
Pandai² korang translate. Aku malas hendak translate.
Setakat ini terdapat 3 jenama telah mengeluarkan W1MAX-1NSiDE 4G Laptop iaitu Acer, Lenovo dan MSI. Lagi 3 jenama akan mengeluarkan W1MAX-1NSiDE 4G Laptop iaitu Asus, Dell dan Toshiba. Kini korang boleh mendapatkan netbook serendah RM 99 atau Notebook serendah RM999 di Introductory Sales pada dan lokasi berikut :


Untuk maklumat lanjut korang boleh layari http://wimaxinside.com.my/





