Susah Kalau Orang Jenis Pendendam

Selamat petang. Baru sahaja habis meeting. Agak bosan juga meeting tadi sebab part aku sikit sahaja tapi terpaksa dengar part orang lain. Sudahlah makanan tengah hari tidak disediakan. Nasib baik Kak Teng dengan baik hati membelanja aku sebab tolong bawak bag laptop dia ye la orang tengah sarat mengandung. Due bulan depan tu. Aku bukan mintak balasan pon, tapi orang hendak belanja apa boleh buat. Bak kata pepatah, rezeki jangan di tolak musuh jangan dicari.

Semalam layan la facebook sebelum balik rumah. Tiba² kawan aku letak status ini kat Facebooknya :

Balqis Hasan dulu kau penah hancurkan hidup ak, burukkan nama ak, doa yg tak baek utk ak, ak terima je.. ak diam.. tapi bila ak diam, kau usik plak orang2 yg rapat ngan ak.. pehal nih??? dendam kau tu taun bila nak abes??? sudah2 la tu.. kisah kita dah lama tamat.. TAMAT! kau tak faham2 lagi ke???!!! aih..

Kecian member aku aku ni, aku ingat kisah dia dengan ex dia sudah habis, tapi rupanya tidak habis² lagi. Sudah lama rasanya, kalau tidak silap aku sebelum aku berpindah ke Melaka. Lebih dari setahun benda ini berlaku. Kenapalah sifat pendedam itu susah hendak hilang. Apa susah sangat ker. Rasanya bagi aku, orang yang ada sifat pendendam ini tidak beriman kepada Qada dan Qadar. Ye la, tidak boleh menerima ketentuan ilahi. Ehem..dah macam uztad pulak dah.

Aku kesian betul dengan akis. ha, sape akis. Tiba² jer aku cerita pasal dia. Aku rasa sape pernah jumpa aku masa tengok wayang hasil dari ticket free dari Nuffnang, mesti korang pernah jumpa dia. Ye la, dia sahaja yang jadi peneman aku kemana sahaja. Cewah kemana sahaja..hak3.. Cik Norfa pon kenal, siap tahu cerita lebih mendalam lagi pasal aku dengan dia. Banyak juga cik Norfa simpan rahsia aku ni.huhu..sebab itu aku baik dengan dia.

Jadi kepada Aus, jangan salah sangka. Aku dengan Norfa tiada apa². Lagi pon dia agak tua bagi aku. Ye la dia 25 aku lak 18. Wah jauh bezanya tu. Tapi tidak bermakna ko leh mengayat dia. Mana ko nak campak ‘My Cinta’ dia.wakaka..

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

15 thoughts on “Susah Kalau Orang Jenis Pendendam

  1. aku bkn sng b’dendam.. but klau org da skt kn ati sgt2..
    bnd tu mmg akan jd dendam sgt smp ssh nk ilang..

  2. hahaha.. x gak la.. klau da org mntk maaf.. maaf kn jer la..
    but klalu yg x reti2 nk mntk maaf tu..
    bwk la dosa wat jht kat org tu smp mati…

Leave a Reply