Perodua Myvi Extreme Pula Menonjol Diri

Ingat lagi dengan entri bertajuk Menarik Juga Perodua Myvi Elegance? Lagi best…ohohoh..lg best. Ingat iklan itu. Perodua Myvi Elegance berkapasiti engine 1.3 telah banyak kelihatan di jalan raya. Harga bermula dengan harga RM 43,900 nampak mahal, namun dapat juga menarik pembeli.

Masa melancarkan Perodua Myvi Elegance 1.3, Perodua juga ada mengumumkan akan mengeluarkan Perodua Myvi dengan kapasiti engine 1.5 yang akan diberi nama Perodua Myvi Extreme 1.5 kemungkinan hujung tahun ini. Tetapi aku rasa tidak sampai hujung tahun sebab banyak website telah memaparkan gambar baru Perodua Myvi Extreme 1.5 ini.

Inilah rupa Perodua Myvi Extreme 1.5 yang aku korek di Google. Kepastian tentang gambar ini belum di pastikan.

Klik Untuk Paparan Penuh
Klik Untuk Paparan Penuh
Klik Untuk Paparan Penuh

P/S : Perodua Myvi Elegance 1.3 starting harga RM 43,900 cuba bayangkan harga Perodua Myvi Extreme 1.5. Erm..

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

8 thoughts on “Perodua Myvi Extreme Pula Menonjol Diri

  1. Salam. Cutting dah ok skit dr ‘lagi best’ sbb add bodykit agresif. CC dah up ke 1.5 (ye ke?). Maknanya power to weight ration dah cukup baik sbb body kecik. Tp bab harga & handing jadi persoalan…..

    1. yup cc 1.5 utk extreme. Rasanya eksesori tu bagi memberatkan kereta bg stabil bl bwk laju. Patut direndahkan sedikit bg lebih stabil. Harga dapat khabar angin dalam range RM60k

  2. Klau harga dlm range rm60k, mmg x worth la bg 1.5cc. Lgpun myvi kategori K-car. 1.3cc dah mencukupi bg kategori nie.

Leave a Reply