Ujibakat Akademi Fantasia 9

Selamat pagi (ade sikit² tengah ari) dan selamat berhari minggu. Semalam buat pertama kalinya aku hanya membuat satu entri. Bukan tiada idea cuma agak bz mengemas rumah. Siap rumah banjir sebab tak reti guna mesin basuh punya pasal. Aku rasa korang patut buat tutorial dekat blog cara guna mesin basuh manual. Jenuh aku tanya orang semalam.

Semalam berlangsungnya ujibakat AF9 selepas sahaja keputusan pemenang AF8 diumumkan yang dimenangi oleh Shahir. Aku tahu pemenang dari orang sebab seperti korang sedia maklum aku memang tidak pernah menonton AF8 ini. Ujibakat AF8 berlangsung di Kbox kalau tidak silap aku. Yang aku tahu terletak di Tingkat 5, The Mines. Hanya tiga peserta yang menghadari iaitu aku sendiri, cik Norfa dan SkyOne.

Semalam kami bertiga pergi karok tanpa dirancang. Main sembang² kat twitter then terus jadi. Macam biasa, siapa lagi yang jenis pergi mana² tanpa dirancang tentulah aku. Aku yang ajak diorang. Aku sampai kat Mines, diorang tak sampai lagi. Kalau aku tau diorang lambat, aku pekana char kuewteaw dl.

Sampai jer diorang pergi la pusat karok then full lak, kul sebelas baru kosong. Cantek, perut aku pulak lapar coz makan megi jer pagi tadi then nasib baik gak KFC bukak lagi. Maka pekena KFC black paper dan cik Norfa hanya jadi pengadil sebab sen dia x der.keh3..Maka pukul 11 lebih bermulalah sesi menyalak selama sejam yang di belanja oleh SkyOne. Kalau tahu dia belanja baik amik 3 jam terus.hehe..Ape pon tq kat dia.

Aku ni nama orang pon susah ingat apatah lagi nama lagu, lagi lah hampeh. Main pilih jer lagu, sekali semua lagu yang memerlukan kita melalak. Cukup la tiga lagu, sore dah hilang. Tapi serius sih, sore cik Norfa sedap. Dia siap nanyi lagu inul smbl bergelek.hak3..Keadaan gelap sangat, ambil gambar langsung tak nmpk. Aku ada ambil video masa cik Norfa nyanyi tp internet slow. Len kali aku upload yer. Dalam 3 3 tu,sore aku paling tak sedap.haha..Tapi mau melepas tension punya psl,nyanyi gak ler.

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

11 thoughts on “Ujibakat Akademi Fantasia 9

  1. perrgghhh!! nyanyi lagu inul siap gelekss…;))
    .-= Post terakhir blog ReD : ~ SELAMAT HARI LAHIR AYAHANDA (^_^) ~ =-.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.