Cara Meluahkan Perasaan Cinta

Kejap jer emo aku,sekarang dalam hati ada taman. Mau buat post jiwang ini pagi. Korang yang mana agak rasa meluat hendak baca jangan teruskan. Tapi aku takut la nk post kat sini karang mak aku baca. Ye, mak aku jadi silent reader kat blog aku ni. Agak menggerunkan bunyinya. Ah, nantak la.

Aku ade minat sorang minah ni, memang selalu gak ler aku keluar dengan dia. Tiba² perasaan cinta itu wujud, entah bila aku tidak sedar. Ia datang tanpaku duga , aku menyedarinya setelah dia membawa diriku hanyut dengan perasaan rindu yang amat mendalam. Jiwaku meronta-ronta ingin meluahkan apa yang ku pendam selama ini, namun sifat pemaluku menghalang dari perkara tersebut terjadi.haha..ayat novel tu.

Masalahnya aku takut meluahkan perasaan aku terhadap dia, takut tindakan aku memburukkan hubungan kawan. Mana ler tau dia tidak terima lebih dari itu. Lagi pon aku pemalu orangnya untuk meluahkan perasaan kepada orang.Dah2..aku tak boleh teruskan. Aduh..gile la, meremang bulu roma aku menulis ni.

P/S : Macam mana, agak² korang aku layak tak menulis novel cinta.

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

13 thoughts on “Cara Meluahkan Perasaan Cinta

  1. wakakaka~ meremang bulu roma den membacanya…kihkihkih..

    memang sah dlm hati ada taman tasik shah alam..kuikuikui
    .-= Post terakhir blog ReD : ~ SAH! ADA KETUMBUHAN PADA KEPALA AKU ~ =-.

  2. bro, jangan lambat bro nanti melepas.. pastikan dia tiada yang punye dulu.. pastu bro luahkan segala perasaan itu.. kita kena mulakan dulu bro..

  3. alaa..layan jerr tapi x jiwang pun ;p
    .-= Post terakhir blog ReD : ~ SELAMAT HARI LAHIR AYAHANDA (^_^) ~ =-.

  4. ermm… sye pun ade masalah yang same tapi, saye nie perempuan, awak lelaki.. so, patut ker tak sye luahkan atau pendamkan jer?

  5. Bagi pendapat sy, awak bagi klu yg awk ade hati kat dia. Tapi klu awk nekad apa salahnya. tp make sure lelaki tu ikhlas terima awk. takut dia mempergunakan awak sebab awak suka dia. padahal dia dah ada awek

    Cewah, dah mcacam pakar motovasi lak.hehe..

  6. sy mengalami mslh yg same…tp sy pompuan…hehe…agk malu tuk meluahkn..bkn mudah..die pon bru dikecewekn oleh ex die..n segala mslh die luah kat sye..perasaan 2 mule dr c2..sy xtaw la kot die pon ade perasaan ngn sy..tp sy rse x..sebb die syg sgt kt ex die..hmm…kwn2 die pon soh sy couple ngn die..perasaan sy ni kene la simpn..sy pon bknnyer ske org ckp perigi crik timba..sy bkn mcm 2..hehe..pape pon xpe la…jnji persahabtn kami kekal..

  7. mengalami masalah yang sama,
    sbbkn takut nk luah, dh melepas.
    tah bile bole jumpa die lg.
    ad bg no fon kt die, tp smpai skrng satu miss call pn x de.
    tp x pe, akn trus mnunggu.
    rase mnyesal plak x luahkn wk2 ari last die kt skolah.
    skrng tngh mnngung bbn…
    haih
    harap bole ckp ngn die skali lg tuk luahkan semua dlm ati ni.
    x kesah die terima atau x jnji die tau I’am really love her. :’)
    (to nurmaizatun akmam bt mohd basir.)

Leave a Reply