Tutorial

Alias Sebagai ID Tambahan Yahoo! Messenger

Lama tidak buat tutorial. Hari ni tiba-tiba mahu buat tutorial sebab member aku sudah kena wakenabeb dengan aku. Macam-mana dia boleh terkena? Aku kenakan dia melalui Yahoo Messenger dengan menggunakan ID lain. Macam mana aku boleh mempunyai banyak id? Adakah aku mempunyai banyak akaun email Yahoo? Ha, ini aku hendak cerita tentang alias. Alias ini bukan nama ayah member aku, alias ialah nama lain bagi seseorang. Dengan hanya satu login id, anda boleh menambah dan menggunakan nama samaran. Bagaimana caranya, sini aku akan tunjukkan.

Facebook Tidak Melindungi Identiti Kita

Lagipun polisi Facebook adalah mereka tidak akan bertanggungjawab jika identiti kita jika dicerobohi. Jadi korang berhati-hatilah dengan identiti korang. Jangan main letak maklumat peribadi. Aku tengok ada orang siap letak alamat rumah dah no telefon. Memang bahaya der. Dengan maklumat itu sahaja