Blog Anak Perak Kini Menyokong Instant Articles

Assalamualaikum. Hampir sebulanlah untuk Blog Anak Perak untuk mula guna Instant Articles selepas dari memohon. Mula-mula masalah dengan template, selepas itu masalah dengan Instant Article itu sendiri. Hampir dua minggu menunggu untuk Facebook Developer untuk solve bugs tersebut. Alhamdulillah sekarang telah live.

Screenshot_2016-05-05-13-42-46_com.facebook.katana

Apa itu Instant Articles? Instant Articles ini adalah salah satu cara baru penerbit mencipta dengan cepat interaktif artikal di Facebook. Bagaimana anda tahu artikal itu menyokong Instant Articals. Mudah sahaja, apabila anda membuka aplikasi Facebook di telefon terdapat icon seperti petir seperti contoh gambar dibawah :

Screenshot_2016-05-05-13-52-00_com.facebook.katana

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

2 thoughts on “Blog Anak Perak Kini Menyokong Instant Articles

    1. Dah slow blogging ni. Klu dtg event semua org2 baru jd semua x kenal. Dah abis zaman kegemilangan. Lps ni boleh singgah selalu.

Leave a Reply