Bercinta Menakutkan

Lama tak buat post jiwang. Pagi ni aku nak berjiwang cikit. Adakah aku dah berkecimpung dalam dunia percintaan. Ah, belum lagi, aku masih single. Aku masih takut der untuk bercinta.

Apa yang aku takutkan? Aku sebenarnya takut bila perempuan merajuk. Aduhai memang susah wo, lagi susah memujuk bayi yang sedang menangis. Aku part2 memujuk orang memang fail, berapa kali aku amik repeat paper.

Ramai orang kata lelaki Malaysia tidak romantik. Betul ker? Bagi aku betul la kot coz aku ni bukan jenis romantik. Tangkap leleh gitu. Tapi itu bukan alasan untuk wanita Malaysia mencari lelaki seberang. Aku sebenar romantik dengan isteri jer.hehe..

Bila kita sudah terjerumus ke kancah percintaan, kita x blh lari buat benda ni.Nak kena mesej ari2 ler, nak kena call setiap masa ler, nak kena jumpa selalu la, aduhai.. Boleh tak kita skip2 benda 2 then terus kahwin kn senang. Tapi kahwin susah gak, kena pakai duit banyak dan komitmen sebagai suami 2 susah2. Hidup ini memang susah..huhu..

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

5 thoughts on “Bercinta Menakutkan

  1. bercinta ni tak susah sebenarnya kalau kita bertemu dgn org yg tepat pada masa yg tepat..kalau ada mcm2 hal..ngok ngek sana sini tu , itu maksudnya belum serasi lah tu…

    kalau takut kehilangan, jgn berani utk memiliki

  2. apa nk takut derr..xdenya perempuan kalau merajuk akan jadi ganas sampai makan bf/husband die..slalunya time mrjuk muncung diorg panjg sedepa..hehe xreti blh blajar & praktis slalu..

Leave a Reply