FriendCaster for Facebook

FriendCaster for Facebook adalah application Facebook untuk pengguna phone Android. Apa yang membezakan FriendCaster for Facebook dengan Facebook for Android? Pada pengguna phone Android pasti anda tahu bahawa Facebook for Android adalah official Facebook aplikasi untuk pengguna Android, namun agak mengecewakan sebab terlalu ‘berat’ dan selalu ‘force close’ dan apabila update akan keluar di status kita ‘via mobile’. Pengguna BlackBerry agak beruntung kerana Facebook for BlackBerry memang terbaik.

Untuk mengatasi masalah ‘force close’ tersebut saya mencadangkan pengguna telefon Android untuk beralih kepada FriendCaster for Facebook. Sebab apa aku suggest menggunakannya sebab lebih ‘ringan’ dan mudah digunakan serta antaramuka juga menarik. Selain itu, anda dapat melihat profile ‘Friend’ lebih details dan Caption gambar tidak bertindih dengan gambar seperti Facebok for Android (Official). FriendCaster for Facebook 4.01 telah menambah baik untuk version sebelum ini dengan User Interface (UI) lebih menarik. Antara penambahbaikan adalah boleh tag orang di gambar, ‘notification’ secara popup window dan sebagainya. Anda boleh memuat turun di Android Market. Bagi pengguna tablet, anda boleh mencuba FriendCaster Tab for Facebook dalam versi Beta.

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

One thought on “FriendCaster for Facebook

Leave a Reply