My Favourite Surfing Spot

Aku seorang pengguna internet tegar. Satu hari tanpa internet rasa tidak lengkap hidup aku. Internet semestinya keperluan bagi seorang programmer seperti aku untuk menyiapkan tugasan. Pada waktu pejabat sudah semestinya aku kemudahan internet di pejabat aku. Tapi bila luar office hour, di mana aku hendak menggunakan internet. Realitinya di rumah aku tiada internet. Sebab aku aku tidak pasang internet? Sebab utamanya aku jarang duduk dirumah. Ye la businessman. haha..Jadi dimana aku hendak surfing internet?

Aku surf internet dimana aku jumpa tempat yang ada WIFI. Itu kegunaannya aku menggunakan Nokia E71. Untuk memudahkan aku suft internet. Tapi kalau setakat E71 itu apa sangat aku boleh buat. Setakat update blog boleh la. Jadi gadget yang paling penting dan aku sayang adalah laptop aku. Tapi kalau guna laptop takkan main sedap-sedap landing kat mana-mana suft internet. Mestila port kena baik dan selesa sebab nak lepak lama.

Advertisement

Selalunya tempat yang aku suka pergi untuk suft internet adalah..Mc Donald’s. Tempat selesa, burger sedap dan yang penting murah.hehe..Aku boleh lepak berjam-jam lamanya dekat situ. Ingat lagi masa kerja swasta, aku pernah buat kerja di McD sebab bosan buat kerja dekat office. Tapi sekarang, x boleh la. Aku lepak sana belah malam or weekend untuk siapkan projek aku.

Tapi P1 Wimax kuar modem baru.Portable modem ini diberi nama WIGGY. Memang sesuai rasanya orang jenis tak melekat kat umah macam aku ni.Terdapat dua jenis package serendah RM 69 untuk postpaid per month dan topup RM20 dan boleh tahan 15 hari untuk prepaid, cukup berbaloi anda memilikinya. Anda hanya perlu cucuk alat ini ke usb port, nah terus boleh suft internet dimana sahaja anda suka. Agak bosan kat tandas tu pon boleh layan. Aku cadang macam nak angkat jer. Tapi tengah buat kunci kira-kira coz gaji x masuk lagi. Pada sesiapa yang berminat boleh lihat lebih lanjut di http://www.p1.com.my

is presented by
supported by
P1 and MAS

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

2 thoughts on “My Favourite Surfing Spot

Leave a Reply