Berterus Terang Sebelum Terlambat

Malam ni layan cerita jiwang lak. Ye la, lama x rasa feel jiwang. Last pon tahun lepas. Semenjak putus cinta ni, x dpt rasa menyayangi dan disayangi.Ish, ape ni buat luahan perasaan lak kat sini. Aduh x macho la macam ni. Alo skali skala tangkap cintan ape salahnya kn.


Gambar Ehsan www.bloggerboy.com.my

Aku layan cite Blogger Boy kat website 8TV. Agak best cerita ni sebab cerita dia tentang reality kehidupan. Pelakon Qi Qushairi sebagai Budi memang sempoi, macam spontan jer.Awek dalam cerita ni pon boleh tahan cun gak.

Bila kita tengok tv, sorang mamat tu susah nak berterus terang pasal perasaan dia kat perempuan tu. Mula la kita marah², berterus terang la ape susah. Kan dah terlambat, awek tu dah kena sambar orang lain. Korang tau x susah gile nak berterus terang dengan perempuan ni. Tiba² kita luahkan perasaan kita, tup² kena tolak. Malu beb, abis jatuh ego sebagai lelaki.

Perempuan gak kena main peranan yang penting. Bagi la signal² yang korang pon suka lelaki tu. X der la lelaki tu takut² nak propose. Aku cakap macam arif jer. Awek pon x der. Dah² sambung lik tengok cerita ni. Malam² dok merepek tak tentu pasal.

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

2 thoughts on “Berterus Terang Sebelum Terlambat

  1. ala..org lelaki memang cenggitu…!!
    kalau org pompuan mintak di pujuk pun buat tak tahu jer..even dah bagi signal bagai…tak pepaham lagik.

    kalau suke ckp jerk! org kata nak seribu daya..tak nak seribu dalih…signal la ape la..!!cisdel betul!

    Anak Perak : ok2..aku lyn emo ko jap.hak3

Leave a Reply