My Favourite Sport

Sukan kesukaan aku? erm..selalunya orang lelaki minat kepada bola sepak. Di us panggil soccer, football adalah rugby. Tapi berbeza dengan aku. Aku minat F1. Adakah F1 dalam kategori sukan? Sudah tentu ya, kalau tidak masakan perlumbaan F1 di siarkan dalam channel sukan. Walaupun tidak dapat menceburi sukan ini, tetapi aku bercita-cita menjadi pemandu F1 yang berjaya. Tapi bila? Itu aku tidak pasti, aku sedang berlatih dengan kereta Myvi aku.hehe.. Boleh yer macam itu? Sudah tentu tidak boleh, membahayakan diri. Jadi untuk melepaskan gian berlumba, aku akan ke Litar Sepang. Bukan memandu kereta F1 tetapi memandu Go Kart.

Tapi ada satu aku pelik pelumba F1 ini. Tidakkah mereka pernah merasa tidak selesa ketika memandu. Seperti kita semua maklum, kepanasan engin F1 boleh mencairkan berlain.  Sudah tentu dengan keadaan haba bergitu membuatkan mereka berpeluh. Jika aku berpeluh, badan aku berasa gatal dan tidak selesa. Kalau mereka gatal, tidak mungkin mereka menggaru ketika memandu dalam keadaan laju. Jika tidak masa di pitstop mereka meminda bantuan dari makenik untuk menggaru. Bolehkah begitu.

adidas

Aku rasa mungkin mereka jaga kebersihan diri. Supaya mereka berasa selesa walaupun berpeluh. Sebut mengenai menjaga kebersihan diri, Adidas juga terdapat juga set penjagaan diri seperti body shampoo, deodorant dan bermacam lagi. Aku rasa, aku patut mencubanya agar aku lebih berasa selesa walaupun ketika berpeluh.

is presented by
supported by
P1 and MAS

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

5 thoughts on “My Favourite Sport

  1. kuyam : dulu ckt jer persaingan. lmbt hantar pon leh dpt duit. skrg erm..entah la x tau dpt ker x kali ni.

    azuan : ye la,itu belum lagi kes skit perut nk ketandas. buat2 excident rupanya dah x tahan.hik3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *