What’s Next After “Potong”

Potong Campaign Poster

Masih ingat lagi iklan kanak-kanak bermain kompang sambil menyanyi lagu potong yang sebelum ini membawa kepada kontroversi. Kontroversi tersebut telah menjadi buah mulut semua orang dan menjadikan kempem periklan tersebut berjaya dan merangkul beberapa anugerah antaranya Gangsa dalam Kancil Award pada 2009, Emas dalam Direct Marketing Award pada tahun yang sama dan yang terbaru Emas dalam EFFI Award Malaysia pada tahun ini. Malam tadi aku aku dapat jemputan dari P1 Wimax untuk A Sneek Peek On What’s Next After Potong di Menara Green Packet, Petaling Jaya. Dekat sahaja dengan Shah Alam jadi tiada masalah untuk aku pergi. Antara blogger yang turut hadir dan aku kenal ialah Jejai, Mohd Zaid dan Tian chad.

What's Next After Potong?

Perjumpaan kali ini bagi menerangkan tentang kampen pengiklan terbaru selepas potong, package baru yang bakal diperkenalkan oleh P1 Wimax dan nama baru tu. Penerangan diberikan oleh M. Idham Nawawi, Chief Operating Office. Korang rasa apa selepas ini? Adakah masih lawan potong memotong? Adakah package terbaru lebih murah atau percuma terus? Apakah nama baru bagi menggantikan P1 Wimax? Hendak tahu selanjutnya nantikan entri aku seterusnya.

About Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

4 thoughts on “What’s Next After “Potong”

Leave a Reply