Tutorial

Facebook Tidak Melindungi Identiti Kita

Lagipun polisi Facebook adalah mereka tidak akan bertanggungjawab jika identiti kita jika dicerobohi. Jadi korang berhati-hatilah dengan identiti korang. Jangan main letak maklumat peribadi. Aku tengok ada orang siap letak alamat rumah dah no telefon. Memang bahaya der. Dengan maklumat itu sahaja [...]

Platform Untuk Promote Blog

Kali ini aku share dengan korang platform yang aku gunakan untuk promote blog. Aku rasa banyak lagi platform yang korang guna yang aku tak share kat sini. Kalau korang nak share boleh la letak kat comment, mungkin dpat membantu bloggers baru macam aku. [...]

Saiz Font Kecik Sangat

Saiz font kecik sangat der.Besar la sikit. Lepas tu dah besarkan, dapat comment lain lak “Besar giler font ni, orang buta pon leh nampak”.Habis buat ini tidak betul, buat itu tidak betul. Kita nak ikut cakap siapa sebenarnya?Pernah dengar cerita seorang ayah,seorang anak dan seekor keldainya. Cerita itu lebih kurang macam ini la. [...]