Cara Update GPS Map Secara Percuma

Pada pengguna gps tidak kira melalui hp, kereta atau device map itu sendiri. Tidak kira, jenama dan software apa gps korang sama ada WayWay, Papago, Garmin dan macam-macam lagi. Tidak kira yang original, pirate, ataupun curi. Tahukah anda, anda boleh update map korang setiap bulan dengan percuma. Ya, percuma! Kalau ada kedai yang minta bayaran, bagi sini duit tu kat aku, biar aku update kan.

Bagaimana caranya?

Advertisement
  1. Masuk ke forum [button url=”http://www.malfreemaps.com/” style=”default” size=”mini” block=”false” target=”_blank”  icon=”check”]Malaysia Free Map[/button]
  2. Register di forum mereka
  3. Setelah register dan login anda akan nampak Free Public Download dan klik link tersebut
  4. Seterusnya pilih model GPS anda dan mula muat turun

Selamat mencuba!

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

Leave a Reply