Blog Aku kena Hack

Assalamualaikum dan selamat petang semua. Masih tidak lambat untuk aku ucapakan selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan batin. Mungkin korang tidak perasan blog aku kena hack. Ye la, blog aku mana ade pembaca setia. Macam mana hendak jadi setia, update pon x.keh3..Pada sehari sebelum raya blog aku telah dihack actually bukan hack cuma deface jer. Pihak hacker tersebut telah deface dengan menukar homepage atau fail index.php dan menukar username dan password.

Advertisement

Berpeluh-peluh jugak aku hendak betulkan sebab bilik adik aku panas then time tu tak hujan di Perak. keh3..Alhamdulillah, aku berjaya puluhkanpulihkan (thankz tu shahroll coz tolong semak karangan aku) tidak sampai dalam 5 minit. Tapi tempoh di deface aku tidak sure sudah berapa lama sebab aku baru perasan pada sehari sebelum raya. Hasil siasatan pihak CSI, FBI dan CIA, punca blog aku di hack disebabkan template baru yang aku gunakan terdapat script-script penambah perisa. Itulah hendak gunakan template berbayar dengan percuma. Padan muka.

Jadi, dikesempatan ini aku hendak menasihatkan korang dan aku sendiri bahawasanya jangan beli barang tiruan. Tiba-tiba jer kan, ape kena mengena? lu pikir la sendiri

3 thoughts on “Blog Aku kena Hack

Leave a Reply