Mencari Hosting Murah Serendah RM30/tahun?

Assalamualaikum dan selamat petang semua. Bila tanya kenapa tidak pakai hosting sendiri? Kebanyakkan akan menjawab, tidak mampu. Tidak mampu? RM30 untuk setahun tidak mampu? Korang topup hp pun aku rasa lebih RM30 sebulan. Ini bukan sebulan tau, ini setahun. Mana hendak dapat harga RM30 setahun?

Advertisement

Ha,ini dia. Korang cari mana-mana company yang ada letak harga macam ini ada tak,kalau ada bagi tau aku. Kalau korang jumpa pun package dia memang limited sangat-sangat. Dengan package RM30 yang aku syorkan ini meliputi :

500Mb diskspace
20Gb bandwidth
-: Tiada Had Limit Email
-: Tiada Had Limit Ftp
-: Tiada Had Limit MySQL
-: Tiada Had Sub Domain
-: 1 Domain dibenarkan
-: Control Panel: Cpanel

Company mana yang boleh bagi bandwidth 20Gb dengan harga RM30? Habak mai kat aku.

Exabytes :
1GB diskspace
1Gb bandwidth
-: 1 Email
-: 1 Ftp
-: 1 MySQL
-: Tiada Sub Domain
-: 1 Domain dibenarkan
-: Control Panel: Cpanel
RM 39.00

Itu package paling basic. Kalau hendak dapat 20GB bandwidth korang terpaksa ambil package ni

2GB diskspace
10Gb bandwidth
-: 20 Email
-: 1 Ftp
-: 10 MySQL
-: 10 Sub Domain
-: 1 Domain dibenarkan
-: Control Panel: Cpanel
RM 139.00

Ini baru 10GB bandwith. Korang bayangkan kalau 20GB harga dia macam mana.

Kalau hendak tengok speed load untuk SyokHost ini korang boleh bukak blog redlinda.com.Dia pakai hosting SyokHost. Ini baru dikatakan “Value for money”.

4 thoughts on “Mencari Hosting Murah Serendah RM30/tahun?

Leave a Reply