Maharaja Lawak : Siapa Undi Amir?

Semalam minggu ke 3 Maharaja Lawak. Siapa tiada channel Astro Warna package Mustika korang memang ketinggal dan rugi sebab minggu ke 3 bertemakan Musical Comedy memang best dan lawak gila. Minggu ke 3 ini dimulakan dengan pengumuman penyingkiran XN3 dan Wai. Memang patut mereka keluar. Tetapi yang sepatutnya keluar dari awal adalah Amir! Tetapi disebabkan lawak kumpulan R2 tidak menjadi pada malam itu tidak menjadi maka mereka tersingkir. Patutnya mereka diberi peluang lagi sebab ini 1st time lawak diorang tidak menjadi kali ini sedangkan lawak Amir tiap-tiap minggu tidak menjadi.

Siap undi Amir baik mengaku cepat! Aku rasa ini mesti geng-geng Amir jugak yang undi. Sebab kalau orang lain hendak undi aku rasa tidak kot sebab aku sendiri tengok lawak Amir rasa sakit jiwa jer. Malam tadi aku tengok reaksi pengadil macam hendak nyorok bawah meja jer. Kalau aku jadi pengadil, aku dah keluar dewan tu jer. Ini salah satu respon di Facebook Page Maharaja Lawak, “Orang orang mental je yang Undi Amir, Tak tahu apa bestnya dia. Tak macam Maharaja lawak langsung. Sepatutnya R2 kekal semalam -__-“. Lepas itu ada jawapan wo.. ini jawapan dari Amir Maharaja Lawak “saya tahu apa itu LAWAK”. Cait! Ape yang ko tahu, apa yang aku tahu aku tidak gelak bila ko melawak. Apa pon kita tunggu minggu depan.

Advertisement

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

6 thoughts on “Maharaja Lawak : Siapa Undi Amir?

  1. entah2 ni semua mmg kerja astro. dorang ada strategi. sengaja je dorang simpan amir tu lama sikit. supaya orang akan undi byk2 peserta lain utk singkirkan amir. tp undi punya undi org lain, amir duk kekal jgk kat dlm tu.

    astro kan nak cari duit je lebih. smp suh org langgan mustika tu. aku tak nampak apa slhnya pun klu derang tayang kan astro ria tu. AF tu boleh la plak nak tayang free. choi!

    1. aku setuju dgn strategi kotor yg dimainkan dlm semua rancangan realiti mmg camtu, semuanya demi mengumpul duit dr sms.
      pasal pindah lokasi siaran tu pun 1 kes lagi, tapi memandangkan skrg dunia serba canggih, buat apa langgan kalau boleh tgk kat utube dan dwld kan…hehe

    2. AF start zaman astro masih baru. semenjak diorng tyg af la ramai orang pasang astro kat rumah. macam channel mustika ni, trick diorg lebih sama. Tapi kalau kekal amir, mau orang cancel astro trs.haha..

  2. ala amir 2 macam telitabis nk msok ml bnyk cntk mke die aku ingat astro nie pandai rupanya b_ d_ h upsss.tapi mmg pun hahahahahaha astro paloi sangat ape hal terima amir masok ml?????????????????????? paloi x1000000

Leave a Reply