Install GingerBread Keyboard For All Android 2.1+

Roti halia? Apa itu? haha…kepada pengguna Android mobile pasti pernah dengar mengenai GingerBread dan ada yang menggunkannya sekarang. Pada hp yang memang sedia ada menggunakan GingerBread korang jangan layan entri ini. Entri ini khas untuk hp yang murah macam aku yang menggunakan os Android 2.1

Original XPeria X8 Keyboard
GingerBread Keyboard

Apa beza kedua-dua keyboard ni? Nampak sama sahaja. Banyak bezanya. GingerBread keyboard memudahkan lagi proses menaip. Ori punya keybord hendak taip nombor kena bukak 2nd page keybord. Dengan GingerBread hanya hold keypress. Tanda yg selalu guna pon dipaparkan di bahagian atas seperti !, ?, : dan sebagainya. Itu jer la kelebihannya. Korang boleh download di sini. Yang paling penting support Android 2.1 dan tidak memerlukan root access. Selamat mencuba. Jumpa di episode yang akan datang

Advertisement

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

3 thoughts on “Install GingerBread Keyboard For All Android 2.1+

  1. sekarang ne,ce bgtau aku cemana ko buat bg dia nampak cantik tu?layout msg tu?boleh tukar kaler kan?tulisan buleh??

    kalau aku nak download nih g kat market ke?arghhh*bebal ngeee

Leave a Reply