Maxis Om Nom Nom, Salah Maxis atau Nuffnang?

Assalamualaikum dan selamat pagi. Lama aku tidak update blog. Bukan tiada idea untuk menulis cuma agak bz dengan CityVille. hihi.. Semalam kecoh di Twitter ramai tidak terpilih untuk Maxis Om Nom Nom. Aku juga termasuk dengan orang-orang yang tidak dapat ini. Agak terkilan juga sebab lama tidak join event Nuffnang ini tapi apakan daya, rezeki masing-masing. Sekarang ini apa-apa event anjuran Nuffnang bergantung pada NASIB dan bukan kepada berapa cepat korang hantar dan berapa kreatif entri korang buat.

Pagi tadi aku bangun dari tidur ada orang mention tweet dekat aku pasal event Maxis Om Nom Nom ni. Tweet dia berbunyi seperti ini :

Advertisement

@anakperakdotcom @NuffnangMY , why did she won although her entry did not fulfill the requirements !! http:/xxxxx.blogspot.com/

Url tidak perlulah aku mention disini sebab tidak mahu mengaibkan sesiapa. Lagipon tidak mahu free² bagi traffic dekat dia. Keh3.. kejam tak :P Aku pon terjah la link ini. Macam mana orang tahu diaterpilih untuk Maxis Om Nom Nom? Sebab dia ada buat entri seperti ini.

salam sejahtera dan selamat pagi semua

hari ini ili (bukan nama sebenar.haha..) sangat gembira!

semalam en, maxis call dah, i diterima untuk OM nom nom race!!

yippie!!

Apa yang dia iaitu orang yang tweet mention dekat aku itu pertikaikan tentang requirements. Mari kita terjah..

Inilah entri yang dipertikatkan (Klik untuk paparan lebih jelas)

Ok mari kita lihat syarat-syarat entri :

  1. Write a blog post titled “One Step Closer to the Maxis Om Nom Nom Race“, and tell us why you would love to be a part of this Maxis Om Nom Nom Race.
  2. Include the “Maxis contest participant” badge below in your post by embedding the codes below:
  3. Include these links:
  4. http://www.maxis.com.my/personal/broadband/wireless_allplans.asp
    http://itunes.apple.com/my/app/maxis-finder301/id375530216?mt=8#
    and share that the challenge will involve the iPhone 4, the Finder301 application and Wireless Broadband, all available through Maxis.

  5. When you’re done with your post, submit your entry by filling in your details in the form below:

Adakah orang Maxis itu buta atau orang Nuffnang rabun? Jadi marilah kita renung dan tenung entri ini. Aku takut ada hidden link. kah3…

P/S : Kurangkan kontroversi dan tingkatkan prestasi. Peace no war :P

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

37 thoughts on “Maxis Om Nom Nom, Salah Maxis atau Nuffnang?

  1. memang panas..semalam aku tengok twitter ramai yg tidak puas hati.. betul juga.. aku pernah nampak pemilik blog ni.. sebab kebanyakkan entri aku baca sapa yang masuk contest ni.. aku saja nak tengok entri mana yang menarik..

    wah.. entri biasa yang tak menepati pon boleh terpilih ke.. aku pon tak tahulah mana silapnya..

    harap2 perkara ni tak terjadi lain kali.. nasib baik aku tak buat entri power2 apsal ni .. mau aku kecewa juga..

    apa pon kepada yg berjaya teruskan usaha anda.. kepada yag tak terpilih macam aku.. next time kita coba lagi..

    Semoga orang yang punya entri tu berjaya ke Hong Kong..

  2. ceh! macam haram je selection! hahahhahah!

    blog sapa la tu kan??? kalau dpt kat aku, memang aku kasi free link! haha

    dalam pada marah tu , aku baik gak la nk bagi backlink kat dia kan? lalala~

  3. mama pon sedeyyy…bersemangat buat entry- antara yg terawal gak hantar…pes taim nk join event nuffnang…siap plan dah, hubby dok umah jaga anak2..

    huwaaaaaaaaaa

Leave a Reply to phreak-id Cancel reply