Tips Mendapat Ticket Free Dari Nuffnang

Baru sahaja tengok wayang cerita The Descent Part 2, semalam dapat jemputan untuk Snack & Screen Session with Rice Crisps by Mister Potato untuk movie Prince of Persia : The Sands of Time. Semua cerita yang aku tengok merupakan cerita yang belum di tayangkan lagi di Malaysia. Best tak jadi orang pertama tengok? Tentulah best. Dari mana aku dapat ticket² free ini, sudah tentu dari Nuffnang sape lagi yang hendak bagi ticket free.

Korang tak payah beria jawab soalan teruk² dan tak payah berusaha untuk call, apa yang perlu ialah menjadi cekap dan kreatif. Bila sahaja Nuffnang update diorang punya blog, korang rebut peluang. Soal dapat atau tidak itu belakang kira, janji kita sudah berusaha.

Advertisement

Macam mana hendak menjadi cekap? Ha ini aku nak bagi tips.

  1. Sentiasa kena online (Jangan mengadap 24 jam lak.huhu..)
  2. Melanggan RSS Feed blog Nuffnang
  3. Menjadi follower Nuffnang di Twitter
  4. Like Nuffnang di Facebook

Ha,cukup semua itu? Aku kongsi sedikit software apa aku gunakan untuk up to date.

  • TweetDeck for Desktop
  • Siapa sahaja yang kita follow tweet, mesej dia akan di paparkan di skrin kita. Jadi kita tidak termiss macam Instant Cash Project Alpha.

  • Mozilla Thunderbird
  • Selain digunakan untuk check email, software ini juga boleh digunakan untuk melanggan RSS Feed. RSS feed dia akan di refresh mengikut duration yang kita setkan.

Ha,dua software tu aku gunakan. Setelah kita mencuba seterusnya serah semuanya kepada nasib, yang penting kita mencuba. Kalau tidak dapat, jangan putus asa, cuba lagi dan terus mencuba. Macam mana orang boleh bertanya apa yang best join Nuffnang ini. Aku hendak jawab pon malas sebab banyak sangat hendak tulis. Korang boleh cari kategori Nuffnang kat kiri ni. Tengok berapa banyak post yang aku tulis.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

6 thoughts on “Tips Mendapat Ticket Free Dari Nuffnang

  1. dah muak dapat tiket nuffnang.hak3…nice tips bro…i like
    .-= Post terakhir blog Bean Moreno : TERSENTAK BACA ENTRI BLOGGER LAIN.ADAKAH SAYA DAH TERLANJUR? =-.

Leave a Reply