Selepas Berjalan Jauh Apa Perlu Buat?

Maksud aku berjalan jauh bukan korang jalan kaki. Ape korang masuk Iron Man ker nak jalan kaki jauh². Aku maksudkan jalan jauh menaiki kereta untuk balik kampung atau bercuti.Selepas pulang apa korang akan lakukan. Tengok gambar² semasa bercuti atau korang periksa keadaan kenderaan ataupon korang terus tido sebab letih sangat der.


Sila abaikan maklumat dibawah sekali. Itu tersilap transaction. :P

Advertisement

Itu cuma perkara biasa yang selalu orang lain lakukan selepas penat berjalan jauh. Ade perkara yang jarang orang lain akan lakukan. Ape dia? Ha, memeriksa saman traffic. Ini paling jarang orang buat sebab mood selepas bercuti akan cepat jer lebur bila tengok saman speed trap berlambak-lambak. Ye la,duit dah abis pergi bercuti. Tiba² dapat saman. Sape tak hangin. Padahal duit bayar saman tu korang boleh pergi bercuti lagi.


Nampak, aku seorang pemandu berhemah. Tiada saman.

Jadi pada sesiapa yang belum periksa saman tu baik periksa. Takut roadtax tak leh renew lak. Aku cadangkan pakai myEG sebab mudah dan senang. Selain itu saman korang dapat diskaun 50%. Tapi kalau kena saman time ops sikap, sorry der tak dopek den nak nolongnya, bayo ler korang dengan jumlah maksimum tu.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

4 thoughts on “Selepas Berjalan Jauh Apa Perlu Buat?

  1. Aku ada saman dr PDRM. Tapi mslhnya, pada tarikh yg dinyatakan, kete aku berada bersama aku di rumah. Mcmana tu? Nak mintak cek, dia suh bayar dulu saman tu. Ada macam c*bai tak? Huh.

    Apa2 pun, nasib baik lepas nak renew roadtax! Lalala~

Leave a Reply