Sebenarnya Bloggers Ni Jenis Dengar Cakap

Selamat petang semua. Petang ni pekena goreng pisang panas pon ok gak. Ok la, korang sedar atau tidak di chatbox korang dah makin kurang atau tiada ayat-ayat seperti ini “digi satu”, “jalan2 cari Nuffnang”, “Nuffnang tido lak”,”Nuffnang zzZZ”, “Klik satu” dan segala macam la. Perasan atau tidak? ker kat chatbox aku jer x der.hehe..

Advertisement

Aktiviti click fraud aku perasan mula berkurang apabila Nuffnang memberi email kepada semua Nuffnangers. Wah dah byk perubahan. Bermakna semua bloggers jenis dengar cakap jenis. Ker takut akaun kena band. hak3..Tapi bagus la aktiviti ini berkurang. Tapi ade beberapa orang yang degil.Tiba2 muncul, “ikea” kat chatbox aku.Tapi xkn sebab “Because 1 blogger spoil,all blogger² spoil”.Jadi yang ikut cakap tu bagus teruskan,yg x tu baik hentikan.

Ini bukan bermakna aku tidak kasu korang click iklan korang klik la bila korang minat hendak tau.Aku mengaku,kadang-kadang aku click jugak diri sendiri sebab ye la nak tau iklan ape tu. Tapi tidak ler sampai byk2 kali. Giler ape,takut aku akaun kena band.Kerugian besar wo…

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

3 thoughts on “Sebenarnya Bloggers Ni Jenis Dengar Cakap

  1. hahahak , aku pun kdg2 click sendiri gak .
    nkt tgk iklan ape best ke x ??
    hahaha

    Anak Perak : kalau x best?suruh nuffnang stopkn yerk.haha..

  2. Salam, aku pun penah gak buat entri pasal ni…dulu mmg aktif gila2 klik2 nuffnang…lepas dpt email dan banyak yg citer pasal click fraud..terys insaf…huhuhhu…ada sampai komen kat entri aku tu…cari rezeki yg halal sbb kegiatan klik2 tu boleh jtuh hukum haram sbb menipu pihak nuffnang…wallahualam

Leave a Reply