Laju Giler Internet Nie!

Ini post sesaje. Bosan pagi-pagi x der buat ape. Bukak la speed test kat wimax. Saje nak test internet kat office ni. Nah amik ko.

Advertisement

Korang cari mana² package Streamyx. Takkan jumpa la speed dia macam ni. Ini torbo charge ni.ha³..Korang nampak jer laju giler gempak. Tapi…aku rasa laju lagi internet aku kat rumah tu. Location speed test ini dijalankan adalah rahsia.hehe..

Cadang nak buat post sesaje. Tiba² ade comment cakap tidak paham. Jadi, aku hendak terangkan.

Ok, nampak tak download speed and upload speed. Selalu package broadband akan bagi tau speed. Speed ini bermaksud download speed. Example package Wimax aku pakai sekarang speed dia 600kbps means download speed adalah 600kbps atau kurang.Bagi package 1.5mbps bermakna download speed ialah 1.5mbps or 1536kbps.Package broadband selalu menyembunyikan upload speed coz selalu bagi ciput.Ok takat tu,aku mau g breakfast. Kalau tidak faham, tny lagi yer. Aku akn detailskan.yezaa..

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

4 thoughts on “Laju Giler Internet Nie!

  1. kalau terangkan contoh lagi senang org nak paham kot. maksudnya, kalau DL 1 lagu bersize 5MB, bape lama dia DL kan. kan? cth cmtu, senang sikit kot saya nak paham. tenkiuu. ;D

    NISECA suka merapu

    Anak Perak : Wah itu dah kena guna formula math dah.Aduh calculus dah lupa :p

Leave a Reply