Cinta Lebih Penting Dari Duit

Selamat petang semua. Petang ini aku bercadang untuk jalan² ke pekan Lumut untuk mencari ketengan. Cewah, macam jiwa kacau lak. Malam bercadang nak belanja diorang makan pizza sempena Hari jadi mak aku yang jatuh hari ni dan hari ibu yang jatuh esok.

Advertisement

Ape dia cinta lebih penting dari duit? Biar betul? Wujud ker cinta itu jenis itu zaman sekarang.Ker korang tipu jer, zaman cinta semua mengatasi segalnya. Cet, pirah mana ada cinta lebih dari duit. Sekarang semua memerlukan duit. Korang nak kencing pon kena pakai duit, padahal korang bukan amik air diorang korang juz bagi air korang kat dia.hak3..

Ok aku start dari zaman bercinta. Orang dalam zaman percintaan ler memerlukan duit banyak. Sebab ape, sebab hendak ambil hati kekasih. Pada yang masih mencari lagi teruk, berapa ramai awek dia kena belanja sebab nak amik hati. Ok example, bila 1st date awek then suruh dia bayar kompem la kena reject.Betul tak girls semua..

Tips member aku sebelum korang nak kawin dengan anaknya korang kena amik ati mak dia. Amik ati macam mana, dengan duit der. Step seterusnya, meminang. Meminang pon kena pakai duit. Itu baru meminang belum lagi menikah.Bila menikah, sekali letak hantaran nah amik ko 15k dengan alasan anak saya ade degree. Tapi kerja pakai SPM, bakal suami lak dapat kerugian akan datang.Ingat bakal bini leh cover hutang bank sebab ade degree last² gaji dia lebih tinggi dari bini.haha..

Ok itu dah selamat, dia dah jadi isteri. Nak kata selamat tak gak, utang bank 15k sape nak bayar. Anak pulak tumbuh bak cendawan lepas hujan. Takkan korang hendak suap anak korang makan dengan kasih sayang. Mai anak²ku ayah nak suap kasih sayang. Erk,kenyang anak korang makan kasih sayang. Selalunya kes cerai barai ni sebab duit jer. Jadi ape pendapat korang, adakah cinta melebihi dari wang atau wang melebihi dari cinta.Jawab cepat..

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

5 thoughts on “Cinta Lebih Penting Dari Duit

  1. Ada juga yang cinta bukan kerana duit. Tuh, minah2 yang lari dengan jantan lombok tuh.. Tak pakai duit pun. hahaha..

  2. Pastu mula ler merayu, takder duit nak balik sini.suami asyik suap kami dengan kasih sayang,kami dah bosan makan kasih sayang.Kami mau balik.waaa..cet..ape punya perempuan

  3. wowow..kasih syg makan sket sorg ye anak2..heheh..btol tu bro, duit bkn segalanya, tapi kalo nak segalanya, perlukan duit gk..tol x?

Leave a Reply