Sebab Iklan Nuffnang Menari² Ditengah Malam

Kalau yang jenis tido lambat or rajin blogwalking ditengah malam macam hantu berkeliaran korang mesti perasan bila masuk sahaja tengah malam. Iklan Nuffnang mula menari-menari dengan rentak dangdut. Seolah-olah mereka mengadakan mid night parti dikala orang lain sedang nyenyak tido.Pada keesokkan pagi, iklan-iklan ini akan tidor nyenyak selepas penat berparti.

Advertisement

Korang perasan atau tidak tentang perkara ini. Kalau korang tidak perasan, korang tunggu tengah malam ni. Korang intai diorang tengah berparti. Kalau kat blog korang x nampak korang cuba intai kat sini. Sebab aku selalu kantoikan diorang berparti.hak2..

Kenapa perkara ini terjadi. Sebabnya advertiser membeli ikut jumlah klik mengikut temph masa tertentu. Seperti contoh, advertiser membeli 700 klik untuk tempoh masa 7 hari. Bermakna, 100 klik untuk shari berulang selama 7 hari berturut2.Jika telah sampai limit, iklan itu tidak akan dipapar.Counting akan mula di reset pada jam tepat jam 12 malam.

100 klik ini bukan hanya untuk korang sahaja tetapi berkongsi dengan beribu-ribu Nuffnangers lain yang menggunakan “Show Global CPC Ads”.Jadi korang bayangkan berapa cepat limit itu akan habis.Apa beza Show Charity Ads, Show Default Ads dan Show Global CPC?

Show Charity Ads
Nama pun charity, bermakna iklannya adalah untuk khidmat masyarakat yang Nuffnang terlibat. Jadi iklan ini hanya untuk membantu dan anda tidak dapat sebarang bayaran

Show Default Ads
Iklan jenis tidak berbayar juga. More to iklan mempromote Nuffnang sebagai syarikat pengiklan blog pertama di Asia

Show Global CPC Ads
Ha,yang ini best kerana korang akan dibayar. Sebab iklan dipaparkan adalah jenis CPC. Ini boleh membolehkan anda mendapat sedikit pendapatan sementara menunggu iklan jenis CPM.

Ok, murid-murid sudah faham. Nanti cikgu bagi quiz yer.hehe..

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

5 thoughts on “Sebab Iklan Nuffnang Menari² Ditengah Malam

  1. aku pun jenis yg tidor lambat.. tapi xpenah nampak sebab baru je reg dgn nuffnang ni.. hehehe~ SO BANYAK PERKARA LAGI XTAU & 0 KNOWLEDGE.. so sape2 yg otai pls tech la aku nie…. pendek kata xphm sgt la.. tapi yg Show Global CPC Ads mcm bez je sbb dpt duit.. heheheh~ tapi mcm mana?

Leave a Reply