Post Khas Untuk Mysara Newrie

Post ini ditujukan khas kepada Mysara Newrie untuk menjawab soalannya TOLONG SAYA BOLEH TAK??. Nak jawab kat comment box dia x leh coz terlalu panjang. Ok ini senarai soalannya.

# Macam mana hah nak buat kalau korang klik kat mana-mana link di blog aku (termasuk dengan link yang aku letak di entry) akan terus keluar ke new tab atau new window? Senang sikit kan korang nak singgah kat mana-mana link yang aku bagi tue ~ Hehe

Yang ni more to programming. Tapi tidak susuh hanya tambah beberapa perkataan.
<a href="http://anakperak.com" target="_blank"> Anak Perak</a>
Output : Anak Perak
Hanya perlu tambah target="_blank"

Advertisement

# Macam mana nak buat buttons Twitter, Facebook, Myspace dan macam-macam lagi dalam bentuk petak-petak kecil tue? Aku tak tahu nak buat macam mana. Harap sape-sape boleh tolong. Hehe :)

Tengok tutorial kat sini http://bloggerstop.net/2008/12/how-to-add-social-networking-buttons-to.html

# Macam mana lah nak tingkat kan traffik selain dari berblogwalking?

Ping blog di GengBlogger, Letak url kat Facebook, Twitter, dan pelbagai sosial networking lain.

# Macam mana nak popular kan blog kita di Google? Maksud aku, macam mana erk? Hurm ~ Nak popularkan blog kita di Engine Search. Entah lah ~ Aku pun tak tahu :p

Buat title post tu yang menjadi top keyword dalam Google example “Pilihan Raya Kecil Parlimen Hulu Selangor”. Jangan lupa tambah link anda ke http://www.google.com/addurl/

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

6 thoughts on “Post Khas Untuk Mysara Newrie

Leave a Reply