Jangan Putus Asa

Ramai putus asa dengan Instant Cash Project Alpha untuk task minggu lepas. Aku paham perasaan korang, aku pun akan kecewa bila tidak dapat. Tapi aku akan think positive, itu mungkin bukan rezeki aku. Lagipun aku join pun nak isi masa terluang dan mengisi blog yang kosong. Jika menang, itu memang rezeki kita. Jika tak, kita cuba lagi.

Advertisement

Aku start join week 2. Masa tu aku hantar post hari khamis. Saje hantar sebab ikut nasihat kawan aku, kalau ada rezeki tak kemana. Tak salah kita mencubakan. Alhamdulillah aku dapat untuk week 2. Untuk week 5,aku dah buat post awal, tetapi lupa hantar link. Aku hantar pada malamnya. Memang tak dapat sebabnya tiap-tiap minggu penyertaan bertambah. Itu pesaingan yang sihat.

Aku selalu gak join-join peraduan sebelum ini, tetapi nasib aku selalunya kurang baik. Tapi aku tidak memikirkan sangat sebab rezeki masing-masing. Macam peribahasa melayu, “Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa tahu”. Jangan putus asa yer wahai sahabat-sahabat ku sekalian.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

8 thoughts on “Jangan Putus Asa

  1. Tuah manusia terus xnampak2 dah… Manalah Hang Tuah pergi ek

    bro start join week 2 la.. tp time tue xde twitter je [tue yang wat tue]

    anyway.. bro nk stop pasal tue.. coz bile fokus pada tue, bro xmampu wat entry yg terbaik n menganggu schedule berblog bro yang iaitu sehari 1 entry

    sejak join bro rajin wat sehari 2 entry.

    tp sejak die buat kne tgu episode tue… mmg prestasi koje jatuh.. tido xcukup.. rehat xde. coz tgu bile la vid nk kuar he..23x

    anyway.. ade rezeki, ada la untuk bro.. even xdpt blackberry mahupun wii, perfumes Gatsby pun jd la untuk stock setahun

    Anak Perak : Sama dengan aku bro,hari2 datang lambat coz tunggu video.Kadang2 sampai tertido.

  2. sama la, haritu terlupa nak hantar link. punyela frust. hahhaa

    Anak Perak : haha..tu la.Punya semangat siap tweet,siap post link kat fb last2 lupa isi form.DeeDee, aku pernah jumpa ko.tp segan nak tegur

  3. pernah jumpa aku? kat mana dan bila?

    Anak Perak :Kat project alpha lunching,gatsby,lagi kat mn yer.x igt. kan ko selalu follow relyza ker?btl ker eja nama dia mcm 2.hehe..

  4. erkkk.. silap org kot. aku tak penah join mana2 event nuffnang. n aku pun tak penah letak gambar kt blog. tu pelik tu camne kau kenal aku. hehe

    Anak Perak : ops..sory silap orang.nickname lbh krg sama blog jer lain.Maaf atas kekeliruan ini.ha3..

Leave a Reply