Gatsby Street Fair Memang Hapeningggg!!!

Awal2 pagi aku dah buat post. Kalau tak nak buat post kul 3.30 pagi tadi sebab terjaga dengan hujan lebat kat luar. Tapi apakan daya internet lak x leh connect. Macam astro lak, ujan lebat sangat x leh connect. Sorry lambat post untuk event ini, agak keletihan tahap melampau tapi x leh tido. Pelik 2, itu la pagi ni pening2 lalat.

Ok sudah2 ler pembuka bicaranya. Aku gerak dari Klang 9.15. Dah lmbt 2, dah la aku x tau jalan. Tiba sangkut jem. Nasib baik ade gps kesygn aku sampai gak sblm kul 10. Sampai2 pergh, punya ler ramai tengah buat registration. Aku malas ler beratur dulu lepak dengan si ~ReD~ and Zuriey.  Diorang jer aku kenal kat c2.

Advertisement

Tengah tunggu2 reda, tiba umumkan untuk blog bmula dengan nombor hingga B sila ke meja sebelah. Aku ape lagi siap terpacak kat meja sebelah walaupon kuanter x bukak lagi. Haha..memang nasib aku baik. Kecian orang yang dah beratur lama 2.

Acara perasmian bermula. Time ni la Anak Perak disebut. Aku pon blur jap time 2, ingat dia sebut semua blog yg register hari 2. hehe..blur gak tp suke jap senyum sampai telinga.

Majlis penyerahan sijil Malaysia Book of Record oleh wakilnya yang aku tidak tahu nama. Macam post sebelum ni bertajuk Apa Nama Awak?, aku dah cerita yang aku susah ingat nama orang.


Dan akhirnya sijil itu ditangan aku. haha..tapi aku x puas hati la orang yang amik gambar aku ni. awat kepala aku tinggal sprh. spoil betul la si Shahrol ni.

Inilah orang2 yang berjaya memacahkan record Largest Gathering of Blogger iaitu seramai 518 orang. Ramai 2 der. Sampai x sempat berkenal-kenalan. Sory ler yer, sape2 yang aku x tegur 2. Aku bukan kerek, tapi malu. hehe..Apapun tahniah pada semua yang memeriahkan event ni.


Inilah otai2 bloggers yang sedang membuat laporan secara live dari tempat kejadian.

Ok, dah habis sume kerja2 official 2. Sekarang play time! Memang banyak la game antaranya lontar gelung, pecah belon pakai dart, tembak target, bowling kelapa dan banyak lagi la untk aku sebut. Game ape yang aku teror, bowling kelapa ler. Skali baling terus strike.haha..Main tembak target pon ok coz aku praktikan dari game counter stike. Skali tembak jer trs dapat point.


Awek2 Gatsby yang membuat badan aku harum seperti taman bunga. Mana xnya segala jenis bau diorg sebur

Bukak tayar dalam 30s dah dua kali aku try. Sume hampir cp2. Nad sume dah bkk tapi tyr x smpt cabut. Tapi game yang aku paling x puas ati, ialah golf. Lebih 12 kali aku try sumenya 3 dbwh par. haha.. Tapi coach aku yang itu orang yg jaga tmpt golf 2 x putus asa memberi galakkan. Sorry coach, sy x layak main golf.hehe..

Ha, ni game kemuncak. Korang nampak jer senang. Try tengok. 3 kali aku di campak oleh lembu ni. X sampai 30s aku dok atas 2. Bukan ape, time 2 aku pakai seluar sutera. Jadi agak licin la bila dok.haha..alasan giler. Semua permainan 2 dapat point. Aku berjaya collect 180 point dan boleh redeem barang Gatsby. Tapi aku kasi orang coz aku ade hal kecemasan, xdpt tunggu smp abis. Hadiah cabutan bertuah memang gempak beb antara nya Wii, kamera digital, Acer Ferrari dan mcm2 lagi. Macam biasa nasib malang aku berlanjutan sampai kesini. Satu pon aku x dpt.huhu..

Sebelum aku bla, dapat usha si ~ReD~ masuk tv! Popular kawan aku 2. Mungkin dia skrg tengah tpacak depan TV tgk siaran TV9. Takut termiss muka dia keluar tv.haha..

P/S : Nak tengok video dan gambar lagi korang leh usha kat Anak Perak Fun Page di Facebook.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

21 thoughts on “Gatsby Street Fair Memang Hapeningggg!!!

  1. i agree on you with the picture of you with the cert.. i also dont like my head potong sikit.. haha.. anyway, you sure enjoyed it! it’s a disadvantage to not live in KL for me.. =)

  2. @zida : hehe..nasib sy smpt

    @kenwooi : Ramai jer dari jauh dtg. Dari pahang,jb,kedah yang i jumpa

    @jfook : is ok,,next time come i join us

    @skyone : ko nmpk aku ker. aku x nmpk org lain coz di kaburi amoi2 gatsby. Org dtg sorang katakan,jd cari ler peneman.hehe..

    @eryfarieha : hehe..gurau jer.i segan ler nak tegur. i kan pemalu orangnya.

  3. @Bean : haha..x femes mana ler.masih baru n byk kena bljr.

    @laila : mana2..cepat tag..ha!aku x jumpa

    @aus : ape lagi, ayat ler si red 2.

    p/s : red, ni ade org nk knl.hehe..

  4. sy ade secret.
    tp malu nk ngaku.
    tapi nak ngaku gak.

    taw x, mase emcee tuh sebut ur url,
    sy sgt esaited sbb saya taw blog awak.
    sbb a few days b4,kamu ade singgah blog sy.
    hehe =)

    oke. da merah2 muke wat pengakuan.

Leave a Reply