Dua minggu berblog, apa yang diharapkan?

Aku selalu la dok layan forum kat GengBlogger kadang thread yang diorang bukak best, kadang mengarut dan kadang2 ulang tayang. Tapi ade satu thread aku tertarik mempersoalkan kenapa Nuffnang dia tak naik-naik walaupon dah 2 minggu join.Wah lama tu der, 2 minggu..

Dua minggu korang mengharapkan duit, terang-terang sangat duk bukak blog sebab nak duit jer.Tapi pikir logik la, kalau korang bukak kedai dalam dua minggu korang rasa boleh dapat untung ker? Apa yang penting? “Kerjasama”. Kerjasama ape bendanya kesabaran itu penting.

Advertisement

Kalau ade rezeki tak kemana. Bak kata orang, tuah ayam nampak di kaki tuah manusia ade kat melaka. Aku ni dah setahun join x collect ape2 pon, aku sabar. X merungut pon. Sesungguhnya manusia yang bersabar besar ganjarannya. Renung-renungkan dan selamat beramal.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

5 thoughts on “Dua minggu berblog, apa yang diharapkan?

  1. sabar itu separuh daripada iman~

    pening tengok orang blog semata2 kerna duit..susah tu nak kemana kalau macamtu..2 minggu? aku dah dekat 6 bulan kot..haha

    Anak Perak : Same la kita bro..

  2. Haha.. ada terbaca thread tersebut juga.. Apa yang mampu hanya berikan dia sedikit nasihat dan senyuman je lah masa menaip.

    Macam2 perangai..

    Anak Perak : haha..aku pon bagi sedikit nasihat kat forum tp aku bagi banyak nasihat kat cni :p

  3. pehh..apadaa..aku dulu blog sebab ikut trend..lagi hampeh..kah3..lepas tu dah jadi serius dan semakin serius..mindset kena duit untuk blog bukan blog untuk duit

    Anak Perak : Aku suka kata2 ko “duit untuk blog bukan blog untuk duit” macam makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan

  4. la..hang tak cash out lagik ke duit? issh..baru nak pow!

    Baru 2 mggu dia dak kecoh..aku nak berbulan-bulan berapa ringgit je dpt..huhuhu sabor le yer!

    Anak Perak : Cashout ape kebenda mana sampai 50 ringgit :p

  5. haha…ni la contoh yg nak jadi blogger,tapi tak tau apa tu blogger…pastu bukak topik yg mengantoikan diri sendiri…

    Anak Perak : Seolah-olah membuka pekung didada.

Leave a Reply