Blind Date

Wah blind date tu. Haha..kira macam blind date la juga. Ye la, kenal dalam adamaya alam maya dah ajak kuar. Tapi sebab dia la aku tertinggal 15min tengok cite Ip Man 2 kat Pavillion, KL.

Aku pon hampir lewat. Sebab nak elakkan tol yang banyak kat kesas aku ikut la federal. Skali jem giler. Aku rasa memang tak sempat. Nasib baik ada GPS kesayangan ni. Aku set detour, memang dia kasi detour kaw2 punya. Ikut jalan taman tu. Memang bagus la..

Advertisement


1st time dapat ticket besar mcm ni.

Sampai kat Pavilion dekat kul 8.30. Tayangkan kul 8.30. Bagus tak. Sampai2 punya la byk open table collect ticket. Aku pergi la kat meja yang ade amoi jaga. Ye la selalunya kuanter ticket Nuffnang, amoi cantik jaga. Tapi salah da, aku cuak giler coz jam menunjukkan kul 8.30 malam. Takut dorang ttp kuanter. Tanya2 tiap2 kuanter last2 kuanter yang lelaki jaga dan merupakan kuanter pertama aku lalu, tu la kuanter Nuffnang.

Aku ingat dia ni dah sampai. Ye la,rumah dia dekat kat cnie. Skali dia msg aku tny “Skrg dia ade kat lot10, terus lagi ker”. Lol minah ni tny aku lak. Aku pon dtg pakai gps, dia leh tny aku jalan. Aku dengan yakin balas, ko terus jer sampai x leh terus. Padahal, lot10 celah mana pon aku x tau.haha..Dah lewat ni, dia leh layan nek escalator la pulak. memang bagus la ini orang.

Dia datang terus kami check in. Hall ade kat bawah tapi kami g nek atas. Ye la nervous punya pasal. 1st time date la katakan.wakaka..Masuk2 kompem la cite tu dah start. Datang lambat mcm biasa la, seat depan la dpt. Sampai kat seat skali ade tergantung beg plastic. Wah, dpt popcorn dengan coke la. Nasib baik aku tak beli td.Post seterusnya aku review cerita IP Man 2 ni.

P/S : Aku dah reti sebut ip man dengan betul. Slang dia mcm china ‘Yip Maan’.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

4 thoughts on “Blind Date

  1. ala..pasni ko beli je dvd cite tuh..dpt la ko tgk 15 minit pertama tuh…huhuhu

    Anak Perak : X mau.
    p/s : sape dpt ticket mlm ni tp x der teman ajak ler aku.aku nak tgk 15 min yg awal 2 jer dan popcorn.pastu aku kuar.haha..

Leave a Reply