Apa Yang Best Akademi Fantasia?

Malam ni semua duk sibuk cerita tentang diari Akademi Fantasia. Musim baru ni,satu diari atau satu konsert pon aku x tengok. Nak kata umah aku x der astro, x gak. Umah aku ade, siap ade channel ABO lagi.

Advertisement

Cuma aku x berminat cerita nyany-nyanyi ni. X tau la sebab ape. Orang lain siap nangis bila peserta terkeluar. Ingat lagi masa bljr dulu. Aku dok hostel, bila time konsert af jer penuh bilik TV. Bila bilik tv x muat diorang serbu kedai makan. Member aku yang umah dia dekat siap lik umah tiap2 ming coz nak tengok af kat umah. Sampai mcm 2 penangan AF. Aku nak tengok pon rasa malas. Lagipon benda2 hiburan ni aku x minat macam majalah hiburan,gosip artis dan lain-lain

Bukan aku x suka hiburan. Aku layan gak karok walaupon suara aku x sedap. Aku layan movies or drama. Tapi aku x layan ler cerita2 pasal artis. Bagi aku buat ape kita nak sibuk pasal mereka. Sedangkan kita pon x perfect mana. Baik kita pk pasal kita. Nantak ler artis 2 nak buat ape, aku peduli ape.

Tapi itu terletak pada minat individu. Kalau memang korang minat, korang layan. Karang macam mana lak Astro nak cari makan kalau orang x der sms or melanggan Astro.

Sebut pasal astro, aku sakit ati dengan astro skrg tambah2 dengan Channel AXN. Cite sume ulang. CSI aku rasa dah banyak kali aku tengok. Siap leh apal jalan ceritanya. Dah la iklan berlambak2 sampai boleh tertido tengok iklan.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

4 thoughts on “Apa Yang Best Akademi Fantasia?

  1. pasal air mata tu, ada 2 jek logical explanation:

    1) diorang kene pakse nanges ATAU
    2) diorg tu lembik! sket2 nak nanges!

    ade ko tgk american idol drg nanges beriya2?! ceh. wat malu bangsa jek!

  2. @Mr. Z: Karok memang terbaik. kalau buat akademi karok,aku tengok.haha..

    @Atreyu : Senang cite mereka poyo. X pon mak bapak sedih bila terkeluar sebab dok umah perabis beras. Ingat leh la jadi kaya.hehe..

  3. dulu zaman Mawi aku layan AF ni…tapi pas Mawi sombong..semua AF dah tak best…dan aku kutuk abis2!! best lagi tengok so you think you can dance! hehehe

    Anak Perak : lepas mawi sombong ke lepas mawi kawen.eleh aku tau ko jeles.haha..

Leave a Reply