Apabila Nikmat Berblogging Hilang

Aduhai dah dua ari internet kat office ni slow tahap siput. Aku rasa siput pon lagi laju. Macam pakai dail up jer internet ni. Tunggu punya lama lapas 2 dengan selamba browser ni kata “The connection has timed out. The server at www.gengblogger.com is taking too long to respond.” Eh bukan dia kata, dia tulis.

Yang aku heran sekarang website yahoo, google, twitter semua yang terletak kat US leh bukak, website Malaysia seperti Nufnang, GengBlogger, Project Alpha dan lain-lain kawasan sewaktu dengannya x leh bukak. X ker gile namanya.

Advertisement

Office aku bukan terletak kat ulu. Siap dalam kwsn HSBB lagi 2. Office aku ni bukan company kecik yang boleh senang-senang nak pakai dail up. Woi mana orang network ni? Xkan sume g PD kot. Diorang ni kena sound dengan VC baru la kelam kabut buat kerja.

Mood aku untuk menulis blog hilang. Aku nak blogwalking pon dah hilang mood. Nak bukak 1 page pon dekat setgh jam. Itu pon kena refesh banyak kali. Kepada visitor blog aku sila tinggalkan jejak di Chat Box atau di Link Exchange. Nanti aku jalan-jalan kat blog korang bila internet dah ok.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

Leave a Reply