Putus Cinta

Pada pasangan yang baru lps putus, aku nak kongsi ckt pengalaman aku menangani rasa sedih,sunyi dll. Tp aku rasa perempuan and lelaki beza ckt. Tp boleh dipraktikan

1) Sedih
– Konpem korg akan rasa sedihkn? saper x sedih. Untuk itu korg kena luangkn masa pergi holiday or lepak dgn member walaupun time 2 korg x der mood nak kuar. Set mind korg; “Bt aper aku sedih padahal si dia tgh syok dgn lelaki/prmpn lain”

Advertisement

2) Sunyi
– Sunyi sudah tentu. Tambah2 yg 24 jam tgn duk bertasbih menaip msg or yg seumpama belangkas, asyik bersama jer. Jd oleh itu, korg kena cari kawan ramai2. Luangkn masa brsama kwn2 tgk wyg ker, main bowling ker, chat ker. Elakkan diri besendirian tkt korg “masturbation”.Banyakkan beribadat kepada Allah

3) Menyesal
– Ini kes yang dah telanjur. Mesti ade rasa menyesal. Jd bertaubat lah, kebali la kepangkal jalan. Tp yg x kurang juga yang gian. Ade ker? ade,aku ade baca dlm luahan rasa kat srt khabar.huhu..jd amik langkah 3 untuk elakkannya

4) Takut bercinta

a-d-x-c-h-y-m-z wrote:
Pali : haa tau xpe…cinte bagai nk rak 4-5 taun..last2 kawin ngn Bf-gf yg bru Knal setaOn..ISh..Membazir mase mude jek …..


tu bukan membazir masa namanya..tapi menjalani proses pembelajaran..kan pengalaman yg mendewasakan kiter..dari situ la kiter leh amik pengalaman n pembelajaran…kalo xnak rugi masa sgt..suh mak bapak cari jodoh..n terus kawin..tu namanyer xrugi masa…

Ini adalah, petikan dari forum..huhu..ini gak bt aku berfikir lik.

5) Bercinta kembali
Buat la pilihan yang terbaik. Jodoh pertemuan di tgn tuhan. kita hanya merancang hanya Allah menentukan.

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

One thought on “Putus Cinta

Leave a Reply