TOAD for Oracle

Penah dgr x software toad. Pada orang2 biasa pasti jarang. Pada developer pasti biasa dgr. Tmbh2 yang menggunakan database oracle. Pada yang x penah dgr, aku nk trg ckt2 jer. Pada yg biasa menggunakan mysql,pasti penah dengar phpmyadmin.

Toad ni lebih kurang phpmyadmin bezanya toad ni client base then phpmyadmin web base app dan toad for oracle then phpmyadmin for mysql. Klu korang guna toad ni, korang x pyh bkk konsul then masukkan coding sql sbb benda ni gui.

Advertisement

Kat toad ni pun boleh masukkan sql statement pd yg suka sgt menaip. Pada yg amatur, software ni amat memudahkan anda. Dengan icon yg mudah difahami anda boleh delete,update,alter,add seq,add funnction,import table or db dan mcm2 lg. Senang citer sume benda leh buat tanpa mskkn sql statement.
Untuk download or maklumat lanjut. Juz follow this link..
http://www.quest.com/toad-for-oracle/

Leave a Reply