Disable Automatic Updates for Windows XP

Advertisement

Mula2 baca bismillah dl. Then mari kita mulakan

Klik Start -> Control Panel.

Window ni akan keluar. Klu x kuar bentuk macam ni, korang tgk kat area belah kiri klik Switch to Classic View.

Ok dah yer murid2..

Bila dah kuar macam ni double click Security Center. Gambar shield mcm zaman perang dolu2. Kuar la window baru.

Korang tengok. Klu kat automatic updates kuar warna ijau that mean korang punya active. Untuk off kn klik Automatik Updetes under menu Manage security settings for:

Dah kuar window ni,korang just click pada radio button Turn off Automatic Update. Then klik apply and ok. Selesai dah. Tp korang akan selalu nampak ballon kat area jam kat bawah kanan. Benda 2 akan sll kuar.

Untuk hilangkan korang usha kat menu kiri. Cari menu Change the way Security Center alert me

Uncheck Automatic Update then klik ok.Then siap



Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

Leave a Reply