Block User Yahoo! Messenger

Pernah tak korg ter’add’ or ngada2 nak add org dlm Yahoo! Messenger (ym) padahal kenal pun dak. Last2 owg 2 giler seks, giler mcarut, gile meroyan dan bmcm2 jenis giler ler. then korang delete ler nama mamat or minah ni. korg ingat selesai ler masalah 2. Padahal kat list contact kat mamat or minah 2 still ade id korang. lama dia x giler, tiba2 dtg giler dia trs dia buzz korg. then korang pun terkezut beruk. bt2 ler x knl, padahal dl pnh accept. Jd utk mengelakkan masalah ni. guna lah kaedah ignore list. sampai bila2 pun dia x ganggu kecuali dia tkr id or korang bg no phone. itu kena ler report polis, x dpt den nak nolongnya.

1. Kat menu bar, amik messenger -> Preference

Advertisement

2. Bawah Category amik Ignore List.

3. Tekan button Add dan masukkan id orang yg nak di ignore

4. Klu korang ngada nak layan lik, jgn riso. korang amik id owg 2 then tekan button Remove

Emi

Emi atau nama sebenar Mohamad Zulhelmi berasal dari Sitiawan, Perak dan sekarang menetap di Shah Alam. Seorang programmer di sebuah organisasi yang terpaksa di rahsiakan atas sebab-sebab keselamatan. Mula aktif berblog pada akhir tahun 2008.

Leave a Reply