Bil-rawatan-SALAM

KOS SEBELUM BERSALIN DI HOSPITAL SWASTA : SALAM SHAH ALAM SPECIALIST HOSPITAL

Assalamualaikum & salam sejahtera Jika ada rezeki lebih, tidak salah jika melabur pada hospital swasta untuk keselesaan diri dan juga mengurangkan kesesakan di hospital / klinik kerajaan. Memandangkan sejarah melahirkan anak pertama sebelum ini adalah di SALAM Hospital, so aku tetap memilih untuk dapatkan servis kat hospital swasta yang sama untuk kali ke-2. Jumaat lepas, […]

Continue reading…

anak bercakap

SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 6)

Assalamualaikum & salam sejahtera Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 1) Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 2) Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 3) Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 4) Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 5) Minggu ni pun tak dapat hantar Afiq ke rumah pengasuh sebab anak jagaan seorang lagi belum baik dari chicken pox! Adeh… […]

Continue reading…

beza scan 2d 3d 4d

ULTRASOUND SCAN 3D 4D : APA KELEBIHANNYA?

Assalamualaikum & salam sejahtera Zaman makin moden. Ibu mengandung boleh tahu dan lihat jantina anak sebelum dilahirkan lagi. Alhamdulillah aku merasa peluang ini. Meh aku nak share apa beza 2D, 3D dan 4D scan. Awal-awal dulu pun aku confuse jugak terms ni. (Tolong betulkan kalau aku bagi salah fakta)   Ayat lain merujuk pada ultrasound […]

Continue reading…

berita sekolah terbakar

SEKOLAHKU TERBAKAR…

Assalamualaikum & salam sejahtera Terkejut semalam aku baca Kosmo! Online, salah 1 berita adalah tentang Pelajar Sekolah Bakar Bilik Darjah! Dahsyat budak-budak remaja zaman sekarang. Dek kerana tak puas hati dengan pelajar kelas lain, habis sekolah dibakar. Macam pepatah “Marahkan nyamuk, kelambu dibakar!” Yang buat aku terkejut beruk lagi bila baca artikel tu Sekolah menengah, tempat aku […]

Continue reading…

demam campak

BAGAIMANA ‘CHICKEN POX’ BERJANGKIT?

Assalamualaikum & salam sejahtera Sejak sandang gelaran IBU / BAPA, aku jadi rajin dan banyak membaca dan belajar perihal anak. Sekarang ni dalam keadaan dilema nak hantar anak ke rumah pengasuh sebab kata pengasuh, anak jagaan yang seorang lagi macam ada simptom-simptom chicken pox. Badannya berbintik-bintik dan panas. Pengasuh agak-agak budak tu berjangkit dari anak beliau […]

Continue reading…