SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 7)

Assalamualaikum & salam sejahtera Lama tak update blog. Sibuk dengan kehadiran ahli keluarga baru. Alhamdulillah, 14 hari berpantang hari ni Nasib baik Afiq boleh terima kehadiran si adik. Tak kacau malah tak heran pun dengan adiknya kecuali kalau adiknya menangis, baru Afiq datang dekat then cium adiknya. Tapi..sejak ada adik ni,Afiq kuat merajuk. Kadang-kadang sajaaaa […]

Continue reading…

giveaway special mama dan bayi bernilai RM 750 untuk dimenangi

GIVEAWAY SPECIAL MAMA & BAYI BERNILAI RM 750.00

Assalamualaikum & salam sejahtera Selalu tengok je orang buat giveaway, tapi kali ni TERgerak nak join sebab hadiah menarik dan sangat berguna untuk aku sekarang yang berstatus seorang ibu mengandung yang sedang menunggu hari bersalin. EDD 21 Nov 2014 ni. Phewww, kalau dapat 1st prize pun chantek jugak ni! Ha ha Giveaway istimewa untuk mama […]

Continue reading…

ENFAMAMA A+ CLUB

ENFAMAMA A+ CLUB

Assalamualaikum & salam sejahtera Sejak Afiq minum susu formula, dia hanya serasi dengan susu formula brand Enfagrow walaupun sebelum ni dah try pelbagai jenis susu formula. Macam biasa, selalunya mesti ada kumpulan / kelab untuk ibu dan anak dari syarikat pengeluar susu. So, under Mead Johnson, ada EnfaMama A+ Club. Masa mengandungkan Afiq dulu pun […]

Continue reading…

Kesan dan simptom Hb

MAKSUD BACAAN Hb DAN BP UNTUK IBU MENGANDUNG

Assalamualaikum & salam sejahtera Kali ke-2 mengandung ni baru tergerak nak study pasal bacaan Hb (Hemoglobin) & BP (Blood Pressure) @ Tekanan Darah. Ini pun sebab laporan kesihatan masa check-up tak berapa bagus. Kalau doktor kata OK, memang aku buat deeerrkkk je. He he.   Apa maksud bacaan Hb? Bacaan untuk menentukan paras Hemoglobin dalam […]

Continue reading…

berurut

[PENGALAMAN] AZABNYA BERURUT KETIKA BERPANTANG!

Assalamualaikum & salam sejahtera Semalam mama singgah rumah, aku ambil kesempatan untuk tanya perihal ketika berpantang nanti. Antaranya, bab makan jamu / minum air akar kayu & berurut. Masa berpantang kali pertama dulu, memang aku HARAMkan badan aku ni dari berjamu / minum air akar kayu. Sebab? Nak anak minum susu badan, nanti minum susu […]

Continue reading…