Kisah #AfiqHazim & atoknya.Mama syok mandi,tiba-tiba2 dengar suara Afiq dok ulang-ulang cakap"Baaaaanyak atok!"Bila intai, tengok bersepah duit raya,angpau koyak rabak. Pandai pulak tak koyak duit kertas tu. Nasib baik.. Zulhelmi Redzwan Zainab Ismail Nurul Aini

Posted by Linda Sabri on Monday, July 27, 2015

SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 10) : BAAANYAK ATOK!

Assalamualaikum dan salam sejahtera Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 9) Now i know why cucu lebih kenal atok dari neneknya Kisah #AfiqHazim & atoknya.Mama syok mandi,tiba-tiba2 dengar suara Afiq dok ulang-ulang cakap”Baaaaanyak atok!”Bila intai, tengok bersepah duit raya,angpau koyak rabak. Pandai pulak tak koyak duit kertas tu. Nasib baik.. Zulhelmi Redzwan Zainab Ismail Nurul Aini Posted […]

Continue reading…

Afiq yang garang!

#AfiqHazim memang garang! Tapiii... #ArifHazim hati kering buat tak tahu jer kena marah dek Afiq. He he #TheHazims"SIBUK!!! SIBUKLAAAAHHHH!!!"cc: Zulhelmi Redzwan Siti Hamidah Hussien Nurul Aini Zainab Ismail

Posted by Linda Sabri on Tuesday, July 21, 2015

SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 9) – SIBUKLAH!

Assalamualaikum dan salam sejahtera Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 8) Afiq memang seorang budak yang suka sangat ambil tahu apa mama papa dia buat. Pantang nampak, dia akan cuba ikut buat jugak. Bahaya jugak ni. *Flashback Kebiasaannya, Afiq selalu mengekooor je belakang bontot aku kalau aku gerak ke dapur. Selalunya kalau ke dapur la. Sebab […]

Continue reading…

Jpeg

TIPS SELAMAT DI JALAN RAYA : GUNA CAR SEAT UNTUK BAYI DAN KANAK-KANAK

Assalamualaikum dan selamat sejahtera Hooraaayy! In sha Allah Jumaat ini raya!!!! Bagi yang memandu, sila memandu dengan berhati-hati. Biar lambat sampai, asalkan jangan tak sampai-sampai. Antara tips pemanduan yang boleh digunakan demi keselamatan terutamanya untuk yang ada anak kecil. Sila gunakan car seat khas untuk bayi / kanak-kanak. 1st car seat untuk Afiq, then bila […]

Continue reading…

feedmilk launch alam avenue 2

KEMBARA SUSU IBU (BHGN 13) : JUBAH, T-SHIRT & BLAUS MENYUSU DARI FEEDMILK

Assalamualaikum dan salam sejahtera Kembara Susu Ibu (Bahagian 12) Ibu yang menyusukan, memang sentiasa mencari keperluan yang memudahkan proses penyusuan. Salah 1 perkara yang WAJIB dititikberatkan adalah dari segi pakaian. Semestinya yang breastfeeding friendly & menutup aurat di bahagian dada. So, aku jumpa Feedmilk yang famous dengan hashtag SelamberSelak, #SelamberSelakDepanKuihRaya sempena musim raya ni. Dalam 10.50 pagi […]

Continue reading…

RASUAH 26 RAMADHAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera Semalam, datang kerja, dengan internet connection hampir separuh hari tak dak. Office lengang, orang dah start bercuti. Maka, saki baki staff yang masih gigih datang kerja ni, pun bantai tidur dalam surau! Ha ha ha. Aku yang baru jaga dari lelap, di sapa oleh seorang lelaki dalam lingkungan umur 50-an. Seorang […]

Continue reading…