fat cat

SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 3)

Assalamualaikum & salam sejahtera Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 1) Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 2) Perkembangan anak kecil memang tak akan dapat diduga. Ada yang cepat, ada yang lambat. Bermacam-macam jenis perkembangan anak boleh berlaku baik dari segi perlakuan, pemikiran atau percakapan. Sekarang Afiq Hazim dah 1 tahun 3 bulan. Memang aku tak akan […]

Continue reading…

Jpeg

TIPS MUDAH LIPAT BAJU VERSI AYAHANDA. SEMUDAH 1,2,3!

Assalamualaikum & salam sejahtera semua Aku nak kongsi cara mudah lipat baju. Sangat berguna bagi orang yang cerewet bab lipat baju contohnya macam aku “alaaa…tak sama la lebar baju ni dengan baju tu..tak cantiklah kalau susun tak sama dalam almari nanti..” atau mungkin jenis malas nak lipat baju. Mungkin dengan adanya tips / cara yang […]

Continue reading…

SIRI BERCAKAP DENGAN ANAK (BAHAGIAN 2)

Assalamualaikum & salam sejahtera Siri Bercakap Dengan Anak (Bahagian 1) Situasi 1 : Si datuk sedang leka tengok TV, tiba-tiba terdengar bunyi “GEDEGANG!” (besi dan kaca berlaga). Dengan pantasnya berlari ke bilik dan menguak daun pintu, lalu terlihat cucunya yang tadinya tidur lena dan sopan, telah terlentang dengan tangan gaya bebas TERtolak bekas lilin aromaterapi […]

Continue reading…

SEGMEN BEN ASHAARI : IMPIANKU… SEORANG BLOGGER!

Assalamualaikum & salam sejahtera  Pertama kali menyertai segmen / task anjuran blogger popular Ben Ashaari. Sebelum ini, selalu baca je hasil tulisan beliau di blog. Cerita beliau sebagai Mr. Mama. Kelakar! He he. Untuk task ini, Ben cuba untuk tonjolkan sudut kelebihan dan kebaikan menjadi seorang blogger dan fungsi blog yang kita ada. Secara tak langsung, […]

Continue reading…

Muckross Lake

Killarney, Ireland

Assalamualaikum. Aku bercadang hendak update tiap-tiap minggu aktiviti aku disini tetapi memang harapan. Bukan tiada masa untuk update cuma mood untuk menulis tidak ada, lagipun sudah skip dua minggu jadi lupa yang aku buat sebelum ini. Lagipun tiada apa yang banyak untuk dicerikan, aktiviti aku setiap minggu sama. Isnin hingga jumaat memang kerja, weekend jalan-jalan […]

Continue reading…

Emi